Jak ošetřit malé cibulky pro sadbu

Cibule je jednou ze základních surovin v české kuchyni. Používá se taky úspěšně při prevenci nemocí a taky léčbě různých neduhů, jako je chřipka, nachlazení nebo se přikládá při bodnutí hmyzem. Vypěstovat cibuli na zahrádce není nijak zvlášť náročné, protože nemá velké nároky na přípravu záhonu. Důležité je, ale připravit kvalitní cibulky sazečky.

Jak ošetřit malé cibulky pro sadbu

Drobné cibulky - sazečky je dobré před sadbou zbavit choroboplodných zárodku nebo parazitů. Dá se to udělat bez chemie, přírodním přípravkem, kterým je obyčejná kuchyňská sůl.

Sůl smícháme s vodou v poměru jedna lžice kuchyňské soli a jeden litr vody. Pořádně promícháme a cibulky sazečky v roztoku necháme namočené jeden nebo dva dni. Po dvou dnech je přecedíme a můžeme rovnou sázet do řádku. Zbylý roztok můžeme použít na dezinfekci řádků.

Jak se Vám nápad libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste nápad vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Vyzkoušejte vyhledávač hezkých pláži pro Vaši dovolenou na nejpláže.cz.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz